EBS Electric Group are experienta indelungata in dezvoltarea si implementarea de solutii si tehnici de testare, pentru asigurarea conformitatii produselor cu standardele industriei electronice. Solutiile noastre permit verificarea si asigurarea atat a calitatii si functionalitatii produsului, cat si a integritatii procesului de asamblare electronica.

Evaluarile noastre tehnice complexe se bazeaza pe urmatoarele considerente:

 • 1Cerinte de proiectare ale produsului
 • 2Cerinte de testare

 • 3Tipuri de componente
 • 4Nivelul de complexitate al produsului

 • 5Procesul de fabricatie
 • 6Vechimea produsului

 • 7Implicatiile duratei de viata a produsului
Evaluand in detaliu factorii de mai sus, putem stabili cu aproximatie ce efecte pot aparea in procesul de asamblare electronica - un factor important ce genereaza rentabilitate si fiabilitate pentru produsele clientilor.

Solutii complete de testare

Inspectia optica automata - AOI

Realizata imediat dupa finalizarea procesului de populare a placii PCB cu componente, inspectia optica automata permite:
 • identificarea rapida şi cu acurateţe a defectelor de calitate ale plăcilor electronice într-o fază incipientă: lipsa sau plasamentul gresit al componentelor, problemele de calitate privind volumul si forma lipiturilor, scurtcircuitele dintre pinii componentelor finepitch, etc.
, prin utilizarea functiei OCR (optical character recognition) se pot recunoaşte codurile de pe componente, in acest fel se asigura plantarea corecta a pieselor de o anumita valoare sau tip acolo unde trebuie. Acest lucru este foarte important din punct de vedere al costurilor mai ales atunci cand pe placa sunt prezente componente de mici dimensiuni, de tipul 0603 sau 0402 unde un eventual rework sau inlocuire a acestora necesita timp si costuri insemnate.
 • detectarea eroriror aparute in cadrul procesului de printare a pastei de lipire, plantare a componetelor precum si lipirea in cuptorul de reflow a acestora. Se pot detecta componentele care au o cantitate prea mica sau prea mare de solder, acest lucru corectandu-se prin alegerea altei grosimi a stencil ului sau realizarea unuia cu grosime variabila (recess stencil). Analiza formei lipiturii poate determina alegerea altui profil de temperatura al cuptorului sau al timpilor de lipire.

Testare functionala

EBS Electric Group ofera solutii personalizate de testare functionala, utilizand software propriu, dezvoltat in cadrul companiei, si librarii National Instrument, precum si solutii hardware de tipul rack & stack. Serviciile noastre includ consultanta si asistenta in faze initiale de dezvoltare produs, pentru a evalua testabilitatea.

Elementele de testare functionala:

 • Test fixture: EBS Electric Group produce aceste adaptoare de testare cu pat de cuie, realizate pentru fiecare tip de placa PCB in parte.
 • Software: programele de testare sunt realizate in cadrul companiei noastre, pentru a comanda sistemul de testare si a imbunatati capacitatile de testare.
Toate aceste solutii fac parte din strategia noastra de Proiectare pentru Testare. Problemele descoperite in primele faze ale productiei sau in cadrul dezvoltarii unui prototip duc la o optimizare mai buna a layout-ului, precum si la scaderea costurilor de productie sau a eventualelor probleme aparute in functionarea produsului.